‘Don’t ask yourself what the world needs.

Ask yourself what makes you come alive.

And then go and do that.

Because what the world needs is

people who have come alive.’

Vanaf het moment dat Christa en Vanja elkaar in 1987 ontmoetten, stond het veroorzaken van gezonde ontwikkelingen centraal. Daar hebben ze, ieder voor zich en samen, veel ervaring in opgedaan. In binnen-en buitenland.

Het begon in het onderwijs. Het ondernemerschap bleek na een aantal jaren beter te passen en leidde tot het voeren van eigen praktijken, gevolgd door het starten van een trainingslocatie. Workshops, kindercoachopleidingen, trainingen, coaching en het ontvangen van allerlei groepen vonden daar een fijne plek.

Suriname neemt een bijzondere plek in. Vanja en Christa hebben er vanaf 1999 een poosje gewoond en gewerkt. In 2011 en 2020 keerden ze terug en maakten de oprichting van een prachtig project mede mogelijk: TORI Zorgboerderij in Lelydorp.

Levenskunst blijkt telkens het leidende principe te zijn. Inspelen op actuele gebeurtenissen vanuit bewustzijn en gezond verstand. Hierin nemen Christa en Vanja anderen vanzelfsprekend mee, zonder dat er iets moet.

In de zomer van 2023 zijn ze wederom aan een compleet nieuw avontuur begonnen, in Frankrijk notabene! Al het ‘vertrouwde’ in Nederland hebben ze losgelaten. ‘Het nieuwe’ zou, in hun optiek,  een goeie, fysieke plek als basis nodig hebben. Zonder hypotheek, schulden of aankomende giga- verbouwingen. Die plek is gerealiseerd in Frankrijk.

Een bijzonder fijn pand in de Creuse, omringd door 3 ha glooiend terrein met oude eiken, een klaterende beek, waterbron, een bloemenzee en weelderig groen. Deze plek is bedoeld om op een nieuwe manier verder te gaan met het veroorzaken van gezonde ontwikkelingen! Verder dan ze tot nu toe hebben gedaan, zonder vastomlijnde plannen of kant-en-klare-formats.

‘Leven met een hoofdletter, wonen, ontwikkelen en ondernemen een nieuwe impuls geven, als gezond antwoord op interne en externe ontwikkelingen. Een voedingsbodem voor de ziel, creeren van balans in eigenheid, verantwoordelijkheid en gezamenlijkheid’.

De intentie is om deze plek van zichzelf te laten worden……Zonder eigenaren in de gangbare betekenis.Wanneer je dit laat inzinken, voel je meteen dat dit iets compleet anders vraagt van mensen die zich met deze plek verbinden. Gebouwen en grond kunnen immers niet voor zichzelf zorgen!  Daar zijn mensen voor nodig die eigenaarschap willen en kunnen nemen. Naast dit gegeven zorgen we dat deze plek niet meer verkocht kan worden en bewaard blijft voor komende generaties.

Christa en Vanja zijn de eerste ‘ontfermers’ die eigenaarschap nemen over deze plek. Deze plek staat open voor mensen die, met ons, mede-ontfermers willen zijn voor deze plek, met alles wat daar wil ontstaan, bestaan en (op)groeien. Mensen die al een tijdje op zoek zijn naar ‘het nieuwe’ en zich al voor een deel hebben losgeweekt van de oude bekende wegen. Die ‘het nieuwe’ mede willen vormgeven, zonder precies te weten hoe.

Wanneer je je aangenaam geprikkeld voelt, wil je natuurlijk meer weten. Stuur ons gewoon een bericht via het contactformulier, dan plannen we een videobel-afspraak.

Over ons, in het kort:

Christa: wakkert innerlijke vuurtjes aan
Christa: wakkert innerlijke vuurtjes aan
Mens-en biografiekunde, karakterintelligentie, firewalk-master, systemisch werk, U-theorie, Germaanse geneeskunde, Human design.
Vanja: geeft graag breed perspectief mee
Vanja: geeft graag breed perspectief mee
Voedselboswachter, sociale driegeleding, permacultuur, bouwer, leermeester, gastheer, metgezel ‘drive-your-life’, meestal onverstoorbaar.

Levenskunst:Leven met een hoofdletter!

 

2024